In 2018 zal op 22 april voor de zesde keer de toerrit voor Alfa Romeo’s van de 105-serie georganiseerd worden. Een rit door het oosten van het land, waar grote wegen zoveel mogelijk vermeden worden. Ieder jaar proberen we weer zo’n leuk mogelijke rit te organiseren waarbij gezelligheid op de eerste plaats staat, iets dat tot nu toe nog ieder jaar lukt.

De Targa Giulia

De Alfaspeed Targa Giulia is in 2011 ontstaan, puur uit de liefhebberij voor klassieke Alfa Romeo’s en leuke toerritten. Met een vast team organiseren we ieder jaar (we hebben een keertje overgeslagen) een rit voor Alfa Romeo’s uit de 105-serie, daaronder vallen de Giulia, Berlina, Bertone, Spider, Montreal en Junior Zagato. Al sinds het begin houden we vast aan maximaal vijftig equipes, daarboven zijn er een aantal zaken die lastig worden om te regelen, zoals horeca en speciale proeven. Vijftig equipes is ook een aantal dat we als bijzonder gezellig ervaren.

Editie zes

Ook in 2018 maken we er weer een complete dag van. We beginnen op een gezellige locatie om daar na een kopje koffie met wat lekkers te beginnen aan de rit. Al snel staat de eerste speciale proef gepland, daarover vertellen we traditiegetrouw natuurlijk niets. Na een mooie rit hebben we weer een leuke Alfa-gerelateerde tussenstop gepland, de lunch moet natuurlijk niet worden overgeslagen. Ook in het tweede deel van de rit is weer een speciale proef verwerkt, de deelnemers komen deze vanzelf tegen. We eindigen net als altijd met een diner.

Waar en wanneer

In 2018 zal de Targa Giulia op 22 april gereden worden. Op deze zondag zullen 50 Alfa’s van de 105-serie (in 2017 zaten we al snel vol!) samenkomen in het Oosten van het land. De exacte start- en eindlocatie houden we nog even geheim.

Kosten

De rit wordt georganiseerd door enthousiastelingen waarbij geld verdienen niet aan de orde is. We proberen de kosten zo laag mogelijk te houden om het voor iedereen leuk te houden. De kosten bedragen € 45 per inzittende. Kinderen tot 12 jaar betalen € 30. Hiervoor krijg je bij de start koffie met wat lekkers, is er een lunch gepland en sluiten we af met een diner.